Послуги по поверненню до життя "радянських" побутових компьютерів.
Re: Послуги по поверненню до життя "радянських" побутових компьютерів.
Клас! Точно те, що мені потрібне в Дніпрі)
-
val_dp
- Дякував (ла): 101 раз
- Подякували: 257 разів
Re: Послуги по поверненню до життя "радянських" побутових компьютерів.
Commodore 64
Відсутнє зображення.
За інформацією від власника, штатний блок живлення замість 5 В. видавав 7 В. Власником були випаяні дві підозріліх мікросхеми ОЗУ, та замість них впаяні дві панельки. Але, це не допомогло...
Я почав з того, що "продзвонив" цілісність з'єднань між заміненими мікросхемами ОЗУ. Після виявленя трьох пошкоджень вирішив випаяти панельки, та відновити пошкоджені з'єднання.
На платі зі сторони мікросхем було вісім пошкоджень. На зворотній стороні одне. Одна ніжка панельки була підінута, та, можливо, не запаяна.
Відновив пошкодженні доріжки.
ОЗУ впаяв, без панельок.
Включив - з'явились ознаки життя. Є стартовий екран, але, символи не вірні, та через деякий час зображення змінюється, зависає.
Осцилографом побачив, що на лінії А3 "задавлений" сигнал, амплітуда не більше 1 В. В пошуках винуватиці було випаяно процесор для виключення підозри з нього. Процесор виявився робочім. Винуватець - регістр 74LS373.
Після його заміни Commodore 64 знов працює.
Відсутнє зображення.
За інформацією від власника, штатний блок живлення замість 5 В. видавав 7 В. Власником були випаяні дві підозріліх мікросхеми ОЗУ, та замість них впаяні дві панельки. Але, це не допомогло...
Я почав з того, що "продзвонив" цілісність з'єднань між заміненими мікросхемами ОЗУ. Після виявленя трьох пошкоджень вирішив випаяти панельки, та відновити пошкоджені з'єднання.
На платі зі сторони мікросхем було вісім пошкоджень. На зворотній стороні одне. Одна ніжка панельки була підінута, та, можливо, не запаяна.
► Показати
► Показати
Включив - з'явились ознаки життя. Є стартовий екран, але, символи не вірні, та через деякий час зображення змінюється, зависає.
► Показати
► Показати
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.