У місті Хельмонд, Нідерланди знаходиться великий музей домашніх комп'ютерів, який мені вдалося відвідати на цих вихідних.
Сайт музею: www.homecomputermuseum.nl
Це точно найкращий музей який я бачив. Тут дуже багато різних експонатів і багато з них справні, працюють і ними можна користуватися.
Мабуть єдиний не великий мінус музею в тому що його профіль домашні комп'ютери, тобто тут немає ніяких серверів, великих комп'ютерів і іншого такого обладнання, хоча дещо все ж таки є.
Що мені ще сподобалось що від багатьох комп'ютерів є оригінальні коробки. Як мені сказали власники музею, коробки стоять не просто так, в них також зберігаються комп'ютери В основному оригінальні до упаковки.
Я зробив багато фото і вирішив викласти тут "кілька" Вибачте за не дуже хорошу якість, телефон у мене старий, що скоро сам попаде в музей Але любі фото не передадуть того відчуття коли ти всередині музею бачиш це все багатство на власні очі.
Недавно я вже зміг відвідати кілька приватних музеїв тож був не дуже голодним до експонатів, але все це мене все одно вразило своїм змістом і наповненням.
Отже побігли. Біля входу нас зустрічають ігрові приставки. Тут є цілий стелаж експонатів за склом, стелаж з переносними іграми і ціла кімната де можна пограти на різних консолях
Далі є інше приміщення з трохи не профільним залізом. Старими великими машинами і терміналами. А також трохи обладнання як от різна феритова пам'ять.
тут є перші переносні комп'ютери ІВМ 5100 IBM 5110 але на жаль вони обоє не працюють. Але як у них "співає" клавіатура, це щось
Home Computer Museum [Нідерланди]
- monoxrom
- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 120 разів
Home Computer Museum [Нідерланди]
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- monoxrom
Re: Home Computer Museum [Нідерланди]
Це копія комп'ютера Altair 8800, до нього підключений термінал і з ним можна попрацювати.
В музеї очікується реальний екземпляр комп'ютера Altair 8800
Також старі ігрові приставки, оранжева система від фірми Zanussi
Величезна феритова пам'ять, десь як половина хорошого системного блоку.
Столи з компютерами:
В музеї очікується реальний екземпляр комп'ютера Altair 8800
Також старі ігрові приставки, оранжева система від фірми Zanussi
Величезна феритова пам'ять, десь як половина хорошого системного блоку.
Столи з компютерами:
- monoxrom
Хотів би я мати такий TRS-80 комп'ютер, 8-ми дюймовий флоппі і знизу великий окремий жорсткий диск.
Голландські компютери:
Інші експонати
- monoxrom
Голландський комп'ютер. На жал всі вони не робочі, щось кінескопи пішли "плямами" Напевне від поганого зберігання. Дизайн чудовий, корпус вініловий.
Інші марки комп'ютерів, Victor, Olivetti
Стелажик з Commodore PET. Їхній заокруглений дизайн також мені дуже подобається.
Який же музей без ІВМ РС. Тут почалися оригінальні коробки)
Комп'ютерів Tulip тут також багато. Голландська фірма, як і Philips, тож музей мусить мати такі експонати
Англійська фірма Apricot, також кльові комп'ютери, особливо портативні.Інші марки комп'ютерів, Victor, Olivetti
Стелажик з Commodore PET. Їхній заокруглений дизайн також мені дуже подобається.
- monoxrom
Apple Lisa працює, мені її люб'язно включили
Інші комп'ютери:
Аміга 1000 тут також була, її я не фотографував. Її я вже бачив раніше і працював за нею. Тут вона була трошки "замучена життям", тож мене більше привабила оригінальна коробка. До речі такі комп'ютери в музеї не одні, на складі є ще. Одиничні екземпляри тут не допускаються до жирних пальців клієнтів )))
Ще один аміжний столик
Комп'ютерів Атарі тут було дуже багато, можливо все що випускала фірма Атарі
Atary Stacy
Інші комп'ютери:
Аміга 1000 тут також була, її я не фотографував. Її я вже бачив раніше і працював за нею. Тут вона була трошки "замучена життям", тож мене більше привабила оригінальна коробка. До речі такі комп'ютери в музеї не одні, на складі є ще. Одиничні екземпляри тут не допускаються до жирних пальців клієнтів )))
Ще один аміжний столик
Комп'ютерів Атарі тут було дуже багато, можливо все що випускала фірма Атарі
Atary Stacy
- monoxrom
Жирний комплект атарі
MSX стелаж
За клавіатурою цього МСХ компютера Філіпс можна було писати музику. Клавіатура взагалі програмно переключалася на "різну музику" можна було заграти що завгодно
Піраміда Compaq Portable, перша, друга і третя моделі.
Колекція джойстиків тут складалась з кілька стелажів
Ще комп'ютери:
MSX стелаж
За клавіатурою цього МСХ компютера Філіпс можна було писати музику. Клавіатура взагалі програмно переключалася на "різну музику" можна було заграти що завгодно
Піраміда Compaq Portable, перша, друга і третя моделі.
Колекція джойстиків тут складалась з кілька стелажів
Ще комп'ютери:
- monoxrom
Цікавий комп'ютер від фірми Goupil, плоский монітор в середині 80-х років не кожна фірма дозволяла собі подібне.
NEXT тут також були:
Indy:
Acorn Risc PC
Техніки Apple тут також дуже багато, і цей стіл далеко не все від них а може 10%
Ще Атарі
NEXT тут також були:
Indy:
Acorn Risc PC
Техніки Apple тут також дуже багато, і цей стіл далеко не все від них а може 10%
Ще Атарі
- monoxrom
Крутий комплект Commodore CDTV.
Рідний монітор, зовнішній дисковод, пульт, миша. Погрався трохи з ним. Цікаво як він швидко завантажує гру без зайвих кроків, просто коли ви вставляєте диск, все автоматично починається. Якщо диск виймаєте гра переривається.
Якась музична система на базі Атарі СТ
Топові Аміги 3000 і 4000
Китайський комп'ютер клон Apple II, з рідною коробкою!
Ноутбук тюльпанової компанії. Тут не видно габаритів, він був маленький. Трохи менший від лиска А4
Кут кімнати присвячений соні і філіпс. Тут були різні телевізори і ігрова система від філіпс де крутилась якась гра яка мене вразила. Це був ніби якісний мультфільм і ти керуєш його героєм. Якість зображення дуже крута.
Рідний монітор, зовнішній дисковод, пульт, миша. Погрався трохи з ним. Цікаво як він швидко завантажує гру без зайвих кроків, просто коли ви вставляєте диск, все автоматично починається. Якщо диск виймаєте гра переривається.
Якась музична система на базі Атарі СТ
Топові Аміги 3000 і 4000
Китайський комп'ютер клон Apple II, з рідною коробкою!
Ноутбук тюльпанової компанії. Тут не видно габаритів, він був маленький. Трохи менший від лиска А4
Кут кімнати присвячений соні і філіпс. Тут були різні телевізори і ігрова система від філіпс де крутилась якась гра яка мене вразила. Це був ніби якісний мультфільм і ти керуєш його героєм. Якість зображення дуже крута.
- monoxrom
Програвач лазерних дисків 1983 рік. Не знаю правда, чи робочий. Розміри його досить великі. Мабуть сантиметрів 80 в довжину і висота десь 20 см мінімум.
А це вже поруч телевізор по якому крутиться відео з новіших програвачів LaserDisc.
Справді якість хороша, краща ніж з відеокасет VHS, навіть фірмових)
Що за музей без мобільних пристроїв:
Twentieth Anniversary Macintosh, цілком доступний для роботи. Посидів я за ним, цікавий експонат
iMAC G3, хороший комплект яким в принципі не здивуєш "битого" колекціонера. Мені тут найбільше сподобалася стороння накладка на мишу, яка робить оригінальну не зручну мишу, більш зручною в роботі.
А це вже поруч телевізор по якому крутиться відео з новіших програвачів LaserDisc.
Справді якість хороша, краща ніж з відеокасет VHS, навіть фірмових)
Що за музей без мобільних пристроїв:
Twentieth Anniversary Macintosh, цілком доступний для роботи. Посидів я за ним, цікавий експонат
iMAC G3, хороший комплект яким в принципі не здивуєш "битого" колекціонера. Мені тут найбільше сподобалася стороння накладка на мишу, яка робить оригінальну не зручну мишу, більш зручною в роботі.
- monoxrom
І коли я вже отримав дозу свою дозу дофаміну і не сподівався на ще щось, в останній кімнаті мене поклала на лопатки колекція ігор. Тут було все що можна собі уявити і все комплектне у фірмових коробках.
На наступних фото далеко не все що там було.
На наступних фото далеко не все що там було.