ПРАКТИК ПК8641 та його стрший брат(сестра) ЕС7978.
-
- Дякував (ла): 57 разів
- Подякували: 31 раз
ПРАКТИК ПК8641 та його стрший брат(сестра) ЕС7978.
Вітаю.ПК ПРАКТИК 8641
Вдвлося знайти людину яка працювала на заводі.
Робили ці компи в Каневі(Україна) на заводі Магніт,
вони були IBM сумісні,у всякому випадку в мен MSDOS запустився без проблем,якщо не вважати графічні режими.
Зараз пробую з цим розібратися.
Відеовихід там свій ,хоча стандарт CGA але різна розпіновка роз"єму ,зі стандартами CGA\EGA не співпадає.
На жаль світла у нас не буде,буду підтягувати інфу сюди.Тема поки що тестова,але якщо буде в кого матеріл прошу добавляйте.
Ось так він грузить MS-DOS
На жаль ,поки що, малувато інфи.Вдвлося знайти людину яка працювала на заводі.
Робили ці компи в Каневі(Україна) на заводі Магніт,
вони були IBM сумісні,у всякому випадку в мен MSDOS запустився без проблем,якщо не вважати графічні режими.
Зараз пробую з цим розібратися.
Відеовихід там свій ,хоча стандарт CGA але різна розпіновка роз"єму ,зі стандартами CGA\EGA не співпадає.
На жаль світла у нас не буде,буду підтягувати інфу сюди.Тема поки що тестова,але якщо буде в кого матеріл прошу добавляйте.
Ось так він грузить MS-DOS
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 19 грудня 2024, 18:39 користувачем Mad Killer/PG/P7s, всього редагувалось 3 разів.
Re: ПРАКТИК ПК8641 та його стрший брат(сестра) ЕС7978.
Був у мене такий. І зараз є, тільки розібраний. Буду собирати заново. Щось ним зацікавилось багато людей. Ми тоді на заводі (Магніт) їх багато зробили і розіслали по всьому Союзу. Цікаво, де вони поділись ? Маю багато гнучких діскет 5,25" з іграми та програмами до нього. Але треба перевірити чи не розмагнітились.
-
Доброго вечора,це ми з Вами списувались на olx
Дякую,що завітали.
Скажіть будь ласка які саме ігри ви використовували,було б чудово зняти образи дисків.
І ще яка версія операційної системи йшла штатно ,чи поставлялась разом з Практиком.Бо в мене тільки є коробочка металева і все.
Дякую,що завітали.
Скажіть будь ласка які саме ігри ви використовували,було б чудово зняти образи дисків.
І ще яка версія операційної системи йшла штатно ,чи поставлялась разом з Практиком.Бо в мене тільки є коробочка металева і все.
-
А також дуже цікаво,що грузилося з магнітофону,невже msdos?
-
Фото Практика який хоче завантажуватися з ленти.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Добрий день. З "Практиком" поставлялась MS-DOS, здається 3-я версія. Там була програма, яка копіювала дискети. Завантажувала в пам'ять, а потім записувала. Він працював з монітором ЕС7978 і з його клавіатурою ХТ. Клавіатури ми робили самі (на герконах). Кажуть були непогані. Перелік прогам і іграшок для нього зроблю або знайду трохи пізніше. Забув вчора забрати. З плівки я його ніколи не завантажував. Не було необхідності.
Тут трохи складний інтерфейс. Може краще Фейсбук ?
-
Спасибі,в мене є можливість зачитати диски та викласти образи.Клавіатура дійсно не погана!
Можливо ви пам'ятаєте розробників,хто займався цими проектами комп'ютерів,плати виготовляли у себе на заводі?
Можливо ви пам'ятаєте розробників,хто займався цими проектами комп'ютерів,плати виготовляли у себе на заводі?
-
Воно там загубиться.Пишіть тоді відредактуємо.Як вийде
Нарешті знайшов дискети для Практика. Стан ніби непоганий. На жаль перевірити поки не можу ( мій Практик ще розібраний). На них операційна система Микро-86 версія 3.3 і багато іграшок (WOFC,DAVE,4X4,SPY,OFFROAD та інш.). Є програми для роботи.