найдивовижніші поломки компютерів які ви коли небуть бачили

Все, що не підходить під визначення "старого софту та заліза", обговорюється тут
Відповісти
monoxrom
Дякував (ла): 62 рази
Подякували: 126 разів

найдивовижніші поломки компютерів які ви коли небуть бачили

Повідомлення monoxrom »

Отже тема говорить сама за себе.

Перший випадок, я вже десь колись писав, але може це було в чаті тож напишу тут:

Діло було колись давно, купили в нас на фірмі один комп. Він собі деякий час успішно працював, здається навіть більше року, чи і два. І тут почав глючити, падав в синій екран. Комп був на сокет АМ2,оперативки ддр2 - 1 гб, відеокарта встроєна, віндовс ХР.
Отже система почала падати в синій екран.
Спершу я думав що там віруси, поганяв, ніби немає. Потестував оперативну пам'ять (мемтестом), вінчестер (мхдд), все добре.
Віддав комп з нічим бо все ніби добре. Але проблема швидко повторилася.
Ганяю його його ще, міняю блок живлення, хоч рідний був непоганий і його для того заліза вистачало, не було там нічого такого. Додатково тестую все що можна, як от проц. Але нічого поганого не бачу, в мене все працює!
Переставляю вінду! Віддаю.
Але як ви могли здогадатися проблема повторяється.
Клієнти були хороші знайомі, тож на третій раз пішов я до них на місце подивитися що за чорт. Бо "бухгалтерія горить".
Варто зауважити що комп випадав в синій екран рідко і я це ще не бачив, але клієнтам я не мав підстав не вірити.

Приходжу і кажу до них - давайте показуйте що робите, а ми за той час поп'ємо каву :)
Отже запускають вони все туда-сюда і комп падає в синій екран.
Але нічого такого особливого вони не робили, з найважчого 1с бухгалтерія.
І що ж я тут вичислив, комп падає в синій екран коли оперативна пам'ять майже "добивається" до кінця. Нагадаю що там було 1 гб, мінус на інтегроване відео кілька мегабайт.. Коротше коли запустити якісь програми і в диспечері задач пам'ять загрузится десь до 900 мб то все, скоро вилітає.
Так от що тут дивного?
Ну по перше система, я її переставляв і нічого особливого там не настроював, все як на тисячі інших компів. Нічого навіть нізякими файлами підкачки не міняв.
Друге, оперативна пам'ять, коли я це вичислив, то планку я ганяв-тестував і там де вона була знову, і на інших материнках, все було добре!
Так та память і потім у мене в комп'ютері стояла, другим модулем і все було чудово :)
Третє, якби вона якась була не сумісна.. але комп'ютер працював з нею раніше і не один рік і все було добре. То ж що тепер заглючило?

Як все вирішилось, клієнти купили планку на 2 гб, поставилась і все було чудово, навіть коли я для тесту і цікавості ті два гіга забивав під верх, все було ок як і має бути. Тормоза, бо працює через вінчестер, але ніяких синіх екранів...
Що це було, хз... Як я казав вище, стара планка пам'яті також успішно ще працювала і працювала.

Про другий дикий випадок напишу зараз другий пост ;)
--------------------------------------------------
monoxrom

Re: найдивовижніші поломки компютерів які ви коли небуть бачили

Повідомлення monoxrom »

Отже другий випадок.
Фактично на самому початку моєї карєри енікейщика )))
Послали мене на одну кантору, не працює інтернет. Ну як не працює, щось йде, щось ні...
На місці виявилась "діч". Одні сайти працюють інші ні. Одні відкриваються, інші повністю ні, якісь неправильні шлюзи, якийсь брєд...
Щоб ви думали спочатку? Віруси звичайно!
Провіряю я неозброєним оком, нічого не видно. Озброєним портативними антивірусами - також нічого.
І головний удар під дих. Це я загружаюся з лайв сд, воно на щастя бачить мережеву, підхоплює інтернет, портативна опера... з лайв СД також те саме! одні сайти відкриваються, інші ні! тобто що це означає? що це ніякі не віруси.
Що далі, звоню я провайдеру, питаюся що за хрєнь?
ті такі, хз, ми нічого не робили, нах воно нам треба? Ну так, справєдліво.
Далі скидаю я модем (там був адсл модем і свіч на пару компів) Скидаю я його, пишу настойки знову.
Але не допомагає, все те саме!

Полтергейст не інакше :) Питаю вже чи щось з комп'ютером робилося, хоч щось, хто що бачив, робив!
Нічого кажуть, тільки прибиральниця ретельно вчора вечером все мила!

Лізу я під стіл, все перевіряю, шнури всі туда-сюда і вичисляю що... Відключали все від електрики і блоки живлення свіча і адсл модема переплутали!
Один блок був щось на 7,5 вольта чи 9, інший на 12. І цього вистачило щоб воно так "працювало"
Включаю все на місце і все пішло як треба!
Отака то фігня

Розказуйте що в кого було загадкового, але справді цікаве, а не комп виключався, поміняв БЖ і стало працювати ;)
monoxrom

Re: найдивовижніші поломки компютерів які ви коли небуть бачили

Повідомлення monoxrom »

І не такий вже загадковий, але цікавий випадок під кінець моєї кар'єри ))))

Принесли якось комп, ніби літак, двохпроцесорний, на два проца разом 64 ядра! оперативки 128 гіг!
Але це не сервер це був комп на базі якоїсь нонейм китайської материнки з алі...
І що з компом? Правильно - синій екран, десь колись...

Тестую я його тестую, так інколи падає, але рідко. Потім я нарешті щось ніби вичислив коли і як і почав шаманити з бубном біля того...
коротше до чого я дотестився?
До того що скоріш за все у платі десь мікротріщина, але клієнту повезло, тому що "на боці" цей компютер працював чудово.
А от "стоячи" - глючив.
Всередині все було зібрано нормально, закручено як треба, ті всі кулери, радіатори, я то все перебирав, пам'ять перекладав. То все не помагало
І так добре що лежачи працював, так і віддав :)
Китайська якісь пайки :giggle:
Відповісти

Повернутись до “Технічний флейм”