Tualatin з ISA на VIA

Проєкти учасників, ретрозбірки, відновлення
ynopot
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 4 рази

Tualatin з ISA на VIA

Повідомлення ynopot »

Процесор
Intel Pentium III - 1133 MHz, Tualatin, tA1

Материнська плата
DFI CA64-TC, Rev: B1, VIA VT82C694T+VT82C686B

Оперативна пам'ять
SDRAM 256 Mb, PC-133, 2-2-2-5

Відеокарта
Gigabyte Radeon 9600 Pro, RV350, AGP 4x, 400/600 Mhz

Звукова підсистема
Creative SB AWE64, CT4520, ISA, A220 I5 D1 H5 P330 E620 T6
Creative SB Live! 5.1, SB0220
Використовується кастомний мікшер під DOS, завдяки якому звук з AWE64 виводиться через SB Live. Зроблено для зручності, щоб не перемикати аудіо-штекер лінійного виходу між звуковими картами.
MediaForte SF64-PCR-03, FM-Tuner, PCI

Мережевий адаптер
Intel 8255x, PCI, 10/100

Дискові накопичувачі
HDD, Samsung SP1213N, 120Gb, 7200 rpm
CD, SONY CRX230ED, CD-RW
FDD, Mitsumi D359M3D, 3.5"

Фото обладнання
► Показати

Скріншоти програмних тестів обладнання
► Показати
monoxrom
Дякував (ла): 56 разів
Подякували: 120 разів

Re: Tualatin з ISA на VIA

Повідомлення monoxrom »

А для чого тут дві звукові?
Ззаду на корпусі на слотах бракує заглушок, без них не кошерно))) та і кулерок для туалатіна замалий
А так нічого система, можна память до 512 добити або і до 768, вроді чіпсет ВІА позволяє

на 512 пам'яті тут уже і GTA San Andreas можна буде заграти
Babasha
Дякував (ла): 29 разів
Подякували: 60 разів

Повідомлення Babasha »

monoxrom писав:А для чого тут дві звукові?
Ззаду на корпусі на слотах бракує заглушок, без них не кошерно))) та і кулерок для туалатіна замалий
А так нічого система, можна память до 512 добити або і до 768, вроді чіпсет ВІА позволяє

Это интересная технология - PCI звучка под 2К/ХР, а ISA Creative раскрывает себя в DOS/98. Если творчески подойти и правильно настроить - звуковушки «обмениваются» между собой чистым цифровым звуком и аналог на колонки идет только с линейного выхода PCI-звучки. Идеально!
Я хоть и увлечен, но на такое пока не психанул)))
monoxrom

Повідомлення monoxrom »

Это интересная технология - PCI звучка под 2К/ХР, а ISA Creative раскрывает себя в DOS/98. Если творчески подойти и правильно настроить - звуковушки «обмениваются» между собой чистым цифровым звуком и аналог на колонки идет только с линейного выхода PCI-звучки. Идеально!
Цікаво було б прочитати допис про те як це налаштувати! Думаю це буде багатьом цікаво...
Хоча іса звукова і під віндою 2к/хр також грає? В чому нюанс, в якості звуку?
Babasha
Дякував (ла): 29 разів
Подякували: 60 разів

Повідомлення Babasha »

monoxrom писав:
Цікаво було б прочитати допис про те як це налаштувати! Думаю це буде багатьом цікаво...
Хоча іса звукова і під віндою 2к/хр також грає? В чому нюанс, в якості звуку?
Как я понимаю у PCI есть технология 3D-звука EAX в играх под виндой, а у ISA - настоящее DOS-звучание.
monoxrom

Повідомлення monoxrom »

Как я понимаю у PCI есть технология 3D-звука EAX в играх под виндой, а у ISA - настоящее DOS-звучание.
Хммм, зрозуміло.. цікаво чи той 3Д звук хтось колись чув? :)
Я тільки на ісашних звукових замічав що звук не такий чистий, але то могли бути наводки від старих блоків живлення які були в тих компах, або ще різні шуми які ловить звукова через внутрішній аудіошнур від сд-ром, він працює як антена :) Хоча це лікується виключенням не потрібних входів у налаштуваннях звуку в ОС
Ну і плюс в ісашних звукових конденсатори уже також можуть бути не "ахти"
ynopot

Повідомлення ynopot »

monoxrom писав: 06 квітня 2023, 21:37 А для чого тут дві звукові?
AWE64 используется в основном для DOS. Это АППАРАТНАЯ поддержка для всего что хочет SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 P330 E620 T6.
SB Live тоже под DOS имеет не плохую ЭМУЛЯЦИЮ SB16, но очевидно, что аппаратная поддержка лучше эмуляции.
monoxrom писав: 06 квітня 2023, 21:37 кулерок для туалатіна замалий
Этот кулер процессора и видеокарты перевёл на 5v. Тихо и ничего не перегревается.
monoxrom писав: 06 квітня 2023, 21:37 на 512 пам'яті тут уже і GTA San Andreas можна буде заграти
Не уверен. GTA3/Vice City идут хорошо.
monoxrom писав: 06 квітня 2023, 21:57 Цікаво було б прочитати допис про те як це налаштувати!
Суть. Если у Вас две звуковухи играют каждая свой звуковой поток (Duake3D играет AWE64, Half-Life играет с EAX на SBLive), то Вам нужно каждый раз переключать штекер с выходов звуковух, или как-то их микшировать.
Переключать Вам каждый раз не хочется. Внешнего микшера у Вас нет.

Подаём линейный выход AWE64 на линейный вход SB Live. С линейного выхода SB Live забираем смикшированный сигнал обеих звуковух на наушники/усиление.

Под DOS инициализируем AWE64. SB Live под DOS инициализируем как микшер. Как микшер мы инициализируем SB Live с помощью софта из закрепа. В ахивах файлов из закрепа есть Readme как настроить этот софт.
Под WIN устанавливаются драйвера и под AWE64 и под SB Live, но для SB Live без поддержки SB16 Emulation. В панели управления WIN играемся с "Мультимедия" для настройки звуковух и выбора основной.

Версия для SB Live
ekm048.zip
ekm049.zip
Версия для Audigy1
ekm101.zip
P.S.: В моём случае SB Live микширует ещё и PCI FM-Tuner под WIN. То есть, в системе три звуковых устройства и звук со всех них снимается чере линейный выход SB Live.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
ynopot

Повідомлення ynopot »

Для этой сборки есть VIA C3 — Samuel 2.
► Показати
S0N1C
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення S0N1C »

1 GHz PIII Coppermine SL52R vs 1.4 GHz PIII Tualatin SL5XL з модом на Abit VH-20 та GF2 GTS в 3DMark2000
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
monoxrom

Повідомлення monoxrom »

Не уверен. GTA3/Vice City идут хорошо.
У ті часи грав гта сан андреас на селероні 1100 (копермайн шина 100)
512 мб памяті і 32 мб відео гефорс2 мх440

Гра інсталилась але не запускалась, заслабка відяха. Але я інсталював в сусіда на сильнішому компі, вибирав найменші налаштування. А тоді просто скопіював собі гру і папку налаштувань з моїх документів
І тоді все запускалося і в мене...
Звичайно гальмувало, але якщо забрати все зайве з памяті включно з експлорером і запускати гру через диспечер задач - файл - виконати.. тоді все йшло
Ага ну і ще в налаштуваннях драйверів крутив повзунок з якості на швидкодію :)
Гра була цілком робочою, майже не було лагів. Графіка, як я потім побачив не сильно відрізнялася від максимального варіанту якості.
Відповісти

Повернутись до “Проєкти”