Але я не знаю для чого і на чому її писати. Гра можлива як і для одного учасника так і для двох, але я думаю для двох воно буде цікавіше.
Часто коли проходять зустрічі любителів старих комп'ютерів хочеться щось швидко зіграти двом, що було без супер наворотів, складного сценарію і не шкода було пройденого коли треба починати спочатку (наприклад завис старий компютер чи відійшов джойстик)

Отже ідея у мене є. Здається нова, принаймні я щось не пригадую щоб я зустрічав ігри на цю "тему"
Я думаю гра можлива для всіх ретро платформ так як для її реалізації потрібен тільки текстовий режим, можна навіть монохромний варіант.
Двоє користувачів можуть грати як клавіатурою так і джойстиками.
Але тут мене зразу цікавлять наступні питання:
1) потрібно щоб у мові програмування був генератор випадкових числел
2) потрібно щоб відстежувалась реакція комп'ютера на кнопку клавіатури чи джойстика. А саме щоб користувач не тримав весь час кнопку затисненою і так грав, а щоб треба було її весь час відпускати, після того як дія один раз зроблена.
Чи ці функції можливі у бейсіку?
Тепер про залізо. На руках у мене немає нічого крім атарі ст. У якому середовищі розроблялися ігри під цей комп'ютер? Чи можна якусь свою програму розробити у емуляторі. І потім щоб компілятор програмного середовища зробив загрузочну дискету з цією програмою? Чи хоть просто програму, яку я зможу імпортувати в якийсь чистий імідж і записати на реальну дискету?
Просто в атарі ст якщо підключені два джойстика і дискета не самозавантажувальна то запускається ТОС, а як там без мишки відкрити дискету?
Якщо такого немає під атарі ст, можливо є емулятор і середовище розробки для комодор 64 ?
Може бути і для спектрума. Хоча на спектрумах для джойстиків потрібен окремий контролер.