Більшості з вас відомо що зараз я перебуваю за межами України.
Тож буду тут публікувати те що мені вдалося знайти у Німеччині на тему старих комп'ютерів
Звичайно часи уже не ті щоб шукати щось дійсно хороше, та і якщо хтось щось десь викине то воно швидко дістає ноги бо народу тут багато і тягнуть все що бачать чи треба воно їм чи ні ))))
Сьогодні мені віддали комп з фірми за метрів 50 від місця де я живу. Там є якесь виробництво і вони до тепер юзають пентіуми 2 щоб управляти якимось обладнанням
Тож я забрав старіший компік на базі пентіум про! Сам процесор 200 мгц, стан чудовий, завжди стоявбез термопасти просто рідний кулер поставлений "на сухо"
Памяті 64 мб, дві планки сімм72 по 32 мб
Материнська плата ASUS P/I-P6NP5 з шиною Mediabus
Відеокарта Matrox MGA з 4 мб памяті.
Вінчестер сказі на 3,5 гб... Материнська плата хоч і АТ але стоїть в корпусі АТХ стандарту з заглушкою для АТ материнок. БЖ АТ на 250 ват! Клавіатура черрі.
Компютер не був брудним, трохи пробув порохи і все запрацювало.
Встановлено дві системи віндовс 95 і НТ 4,0
Тестовий монітор у мене є, вчора забрав за дякую по безплатних оголошеннях.
Лишилося знайти десь комівську мишку ))))
Кілька фото:
[monoxrom] Мої знахідки на чужині)
- monoxrom
- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 120 разів
[monoxrom] Мої знахідки на чужині)
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- alk0v
- Адміністратор
- Дякував (ла): 80 разів
- Подякували: 157 разів
Re: [monoxrom] Мої знахідки на чужині)
Так а шо з цього тобі віддали? Весь комп чи ти тільки корпус використав?
Співзасновник Software & Computer Museum
- monoxrom
Так це все що на фото, воно уже в мене "вдома". Лишилося лише мишку комівську знайти бо без мишки важко, а пс/2 немає виноски
Ще потім попрошу когось зі знайомих якихось ігор накачати, заархівувати це на пароль і закнути кудись на гугл диск, щоб я собі міг спокійно закачати Але ще не знаю як на цей комп щось перенести. Дискет і дисків я не маю.
Треба знайти десь ідешний жорсткий диск і шлейф. Тоді я зможу ідешний диск підключити по УСБ до нового компа (маю перехідник усб-іде) Скину туди файли, а потім підключу до компа як другий диск
- Babasha
- Дякував (ла): 29 разів
- Подякували: 60 разів
PCI USB контроллер - желательно на чипе NECmonoxrom писав: ↑04 травня 2023, 23:43Так це все що на фото, воно уже в мене "вдома". Лишилося лише мишку комівську знайти бо без мишки важко, а пс/2 немає виноски
Ще потім попрошу когось зі знайомих якихось ігор накачати, заархівувати це на пароль і закнути кудись на гугл диск, щоб я собі міг спокійно закачати Але ще не знаю як на цей комп щось перенести. Дискет і дисків я не маю.
Треба знайти десь ідешний жорсткий диск і шлейф. Тоді я зможу ідешний диск підключити по УСБ до нового компа (маю перехідник усб-іде) Скину туди файли, а потім підключу до компа як другий диск
- monoxrom
Ну так але тоді і треба вінду 98 щоб вона усб нормально бачила... І якщо її скачати ще можна і записати, я тут УСБ сідюк маю і на старому компі є сідюк. То проблема десь сам фізичний диск сд-р купити )))PCI USB контроллер - желательно на чипе NEC
Краще через вінт писати все...
- monoxrom
По оголошенню вицапав в сусідньому містечку монітор Асер 15 дюймів. Гарно збережений, білий, всі шнури є, колонки на борту
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.